Čínská polévka s locikou a tofu

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
3 ks
Cibulka jarní
1 kávová lžička
Cukr krupice
115 g
Locika salátová
1 ks
Mrkev kořen
2 polévková lžíce
Olej slunečnicový
2 polévková lžíce
Omáčka sójová
1 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Sherry brandy
1 špetka
Sůl
200 g
Sýr sójový - Tofu
1 l
Vývar zeleninový

Postup

1

Do předehřáté pánve dáme olej a tofu. Osmažíme dohněda. Scedíme a necháme okapat na ubrousku.

2

Na pánev do výpeku dáme jarní cibulku nakrájenou napříč,česnek nakrájený na tenké proužky a mrkev nakrájenou na tenká kolečka. Necháme asi 2 minuty smažit, přidáme zeleninový vývar,suché sherry, sójovou omáčku,cukr a lociku.

3

Minutu povaříme na mírném ohni a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 260 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 28 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 24 g
Cholesterol 4,5 mg
Draslík 439,1 mg
Sodík 1 g
Vláknina 11 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 23,5 mg
Vitamín E 3,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz