Čínská polévka s locikou a tofu
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 3 ks
- Cibulka jarní
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 115 g
- Locika salátová
- 1 ks
- Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Sherry brandy
- 1 špetka
- Sůl
- 200 g
- Sýr sójový - Tofu
- 1 l
- Vývar zeleninový
Postup
1 | Do předehřáté pánve dáme olej a tofu. Osmažíme dohněda. Scedíme a necháme okapat na ubrousku. |
2 | Na pánev do výpeku dáme jarní cibulku nakrájenou napříč,česnek nakrájený na tenké proužky a mrkev nakrájenou na tenká kolečka. Necháme asi 2 minuty smažit, přidáme zeleninový vývar,suché sherry, sójovou omáčku,cukr a lociku. |
3 | Minutu povaříme na mírném ohni a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 260 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 28 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 24 g |
Cholesterol | 4,5 mg |
Draslík | 439,1 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 2 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 23,5 mg |
Vitamín E | 3,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,4 mg |
Komentáře a hodnocení