Polévka z volské oháňky
- Celkový čas:
- 210 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 180 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 1 ks
- Cibule
- 1 ks
- Hovězí oháňka
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks
- Mrkev kořen
- 2 ks
- Nové koření celé
- 2 hrst
- Nudle domácí
- 1,5 dl
- Olej stolní
- 4 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel - nať
- 1 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 0,5 polévková lžíce
- Sůl
- 1 špetka
- Tymián sušený
Postup
1 | Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky. |
2 | Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme. |
3 | Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou. |
4 | Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať. |
5 | Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku. |
6 | Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle. |
7 | Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 942 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 219 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 21,0 mg |
Draslík | 47,2 mg |
Sodík | 258,0 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,4 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení