Polévka z volské oháňky

Celkový čas:
210 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
180 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
1 ks
Cibule
1 ks
Hovězí oháňka
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks
Mrkev kořen
2 ks
Nové koření celé
2 hrst
Nudle domácí
1,5 dl
Olej stolní
4 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel - nať
1 polévková lžíce
Protlak rajčatový
0,5 polévková lžíce
Sůl
1 špetka
Tymián sušený

Postup

1

Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.

2

Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.

3

Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.

4

Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.

5

Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.

6

Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.

7

Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 942 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 14 g
Tuky 219 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 21,0 mg
Draslík 47,2 mg
Sodík 258,0 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,4 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz