Práce s těstem

Základem pečení je těsto, které se připravuje smícháním různých ingrediencí. Těsto se  tepelně upravuje především pečením a pak se může podle druhu pečiva dál potahovat, potírat, zdobit… Při přípravě těsta se musí dodržet několik  základních pravidel.


Kuchařská škola

Příprava těsta není v podstatě nijak složitá, ale abyste byli s výsledkem spokojeni, musíte dodržet několik základních zásad a mít alespoň základní vybavení a potřeby.

Velmi důležitá je kvalita surovin, ale také jejich správné dávkování a zpracování. Recepty na různé pekařské výrobky jsou mnohokrát ověřeny a tak nemá žádný význam měnit složení a množství surovin. Nevyplatí se ani nějakým způsobem urychlovat míchání, hnětení nebo kynutí těsta.

Obrázek

Při zpracování připraveného těsta se držte osvědčených postupů při rozvalování, vkládání do forem a formiček, rolování a dalších úpravách.

V této části najdete všechny základní rady a tipy na přípravu těsta a práci s ním. Jsou zde popsané i všechny známé druhy těsta od surovin až po možnosti jejich využití. Nezapomněli jsme ani na seznam všech pekařských a cukrářských potřeb a vybavení. Bez některých se při přípravě těsta, pečení a konečné úpravě pekařských výrobků neobejdete, jiné vám práci mohou usnadnit. Díky nim budou vaše dorty, rolády a další moučníky mít nejen vynikající chuť a lahodné aroma, ale i naprosto perfektní vzhled..

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.