Slané pečivo

I když je v obchodech k dostání velké množství chleba a různých druhů slaného pečiva, je jejich pečení doma stále víc oblíbené.  V domácnostech se mimo chleba velmi často pečou i bagety, tyčinky nebo různé záviny a koláče se slanými náplněmi.


Kuchařská škola

Chleba, rohlíků, housek, baget a dalších druhů slaného pečiva je na trhu k dostání mnoho, ale přesto je pečení doma stále víc oblíbené. Pečení usnadnily a urychlily domácí pekárny a samozřejmě i různé druhy pečicích směsí, které nahrazují klasické těsto. Pečicí směsi jsou poměrně kvalitní, ale některé druhy pečiva jsou chutnější a voňavější z klasicky připraveného těsta. 

Vybavení a potřeby

K pečení slaného pečiva nejsou potřeba žádné speciální potřeby – většina je běžným vybavením každé kuchyně

K slanému pečení bude potřeba především

  • větší mísa na zadělání a kynutí těsta
  • větší vařečka
  • mísa nebo cedník a čistá utěrka na vykynutí chlebového bochníku
  • kuchyňská stěrka
  • kuchyňský vál

Základní suroviny

Základní suroviny pro slané pečení jsou mouka, droždí, cukr krystal, sůl, kmín a voda, případně na potření máslo a vajíčko.

Na různé záviny nebo šátečky se slanou náplní  je možné použít i listové těsto.

V současné době jsou už k dispozici i různé směsi na pečení, které přípravu těsta výrazně zjednoduší a urychlí.

Obrázek  

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.