Zmrzlina a sorbet

Zmrzlina je mražená pochoutka mnoha chutí, která se prodává v točené nebo tzv. kopečkové formě, ale i jako různé tzv. nanuky na dřívku nebo mražené krémy v obalech.

Velmi chutné a osvěžující jsou i zmražené ovocné sorbety.


Kuchařská škola

Zmrzlina se připravuje z různých směsí smetany nebo mléka, případně vody, cukru, vajec, rostlinných tuků a různých dalších přísad. Přísady zásadně ovlivňují chuť a barvu, používají se například různé druhy ovoce, čokoláda nebo vanilka. 

Podle obsahu mléčného tuku je zmrzlina mléčná nebo smetanová, ale vyrábí a prodává se i zmrzlina vodová a ovocná, nebo i s rostlinným tukem.

Sorbety  se připravují z různých druhů ovoce, jsou velmi chutné a osvěžující.  

Domácí výroba zmrzliny i sorbetu je v poslední době stále častější. Mraznička je téměř v každé kuchyni, sehnat suroviny a různé formy na zmrzlinu a nanuky není žádný velký problém.

Obrázek

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.