Cukrářská škola

S naší online cukrářskou školou se rychle a jednoduše naučíte připravovat nejen báječné a chutné dorty, ale také různé zákusky, polevy apod.

Základem úspěchu jsou kvalitní suroviny,a jejich přesné množství i důkladné zpracování, a samozřejmě také dodržení doporučené teploty a doby pečení. Nesmíme zapomenout také na kvalitní cukrářské potřeby. Pokud se budete vyhýbat různým experimentům, pak máte úspěch zaručený. Svoji pekařskou fantazii zapojte až ve chvíli, kdy máte dostatek zkušeností, využít ji můžete i při případném zdobení.

S námi je pečení i cukrářství snadné a určitě vás bude bavit!

První pekaři byli podle historických záznamů v Římě v roce 173 před naším letopočtem, v české historii se poprvé objevují v 10. století. Od dávných dob se ale samozřejmě peklo i v jednotlivých domácnostech.

Nejdříve se pekl chleba a různé placky, pak buchty, koláče,bochánky, vánočky, bábovky a postupně se přidávaly další různé druhy slaného a sladkého pečiva. V současnosti se pekařství a také cukrářství vzhledem k dostupnosti potravin a surovin, ale i různým moderním potřebám a technologiím stává opět oblíbenou činností v mnoha kuchyních.

Důvody, proč péct doma, jsou jednoduché:

  • v současnosti si můžete upéct v podstatě cokoliv

  • potřebné suroviny a vybavení jsou na trhu v dostatečném výběru – je ale potřeba používat kvalitní

  • pečení už není vzhledem k modernímu vybavení tak časově ani fyzicky náročné a ani složité, informací je víc než dost

Pekařské a cukrářské výrobky už opravdu nemusíte kupovat! S našimi návody, radami a recepty postupně zvládnete vše, na co si jen vzpomenete!

 

 

 

Kuchařská škola

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.