Housky a rohlíky

Kvalita housek, rohlíků i dalšího pečiva je v některých pekařstvích už poměrně dobrá, ale slanému domácímu pečivu se nevyrovná. Upéct doma housky nebo rohlíky není ani složité.


Kuchařská škola

Domácí housky, rohlíky, banketky a podobné pečivo jsou chutnou a zajímavou alternativou profesionálním výrobkům. Můžete si je upéct například na rodinné oslavy, grilovaní párty,Vánoce, silvestrovské hostiny, Velikonoce a další podobné příležitosti. Na většinu těchto druhů pečiva je naprosto ideální klasické kynuté těsto.

Obrázek  

Tvary slaného pečiva

Slané pečivo může mít mimo klasických housek nebo rohlíků i další různé tvary. Jejich vytvoření není složité.

Housky se splétají ze tří stejně silných a dlouhých úzkých válečků těsta.

Rohlíky se stáčejí z trojúhelníkového kousku těsta od širší strany k vrcholu a pak se mírně zahnou.

Uzel se sváže z delšího silnějšího válečku.

Žemle se vytvoří z malého bochánku, který se na horní části uprostřed nařízne nebo nastřihne kuchyňskými nůžkami.

Vlaštovka vznikne nastřihnutím konců uzle.

  Obrázek

Videorecept - loupáky bez kynutí

Loupáky nejsou klasické slané pečivo, ale do této části zcela jistě patří...

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.