Tvarohové náplně
Náplně se základem z tvarohu se používají především na různé koláče, záviny, šátečky a také do kynutých buchet. Na větších kulatých koláčích se velmi často tvarohová náplň kombinuje s náplní makovou a marmeládovou.
Kuchařská škola
Tvarohové náplně se nejlépe připravují z tvarohu s menším množstvím vody. Přebytečnou vodu z tvarohu odstraníte, kdy ho položíte do misky na papír, na něj položíte prkénko a zatížíte například větší a těžší sklenicí se zavařeninou.
Pokud chcete, aby náplň byla opravdu velmi jemná, pak tvaroh ještě prolisujte.
Řídký tvaroh je možné zahustit přimícháním prášku vanilkového pudinku.
Náplně z tvarihu se nejčastěji používají na různé koláče a řezy, do kynutých buchet, ale třeba i do dortů. Velmi často se kombinují s někrerými druhy ovoce.
Základní tvarohová náplň
Suroviny
- 250 gramů tvarohu – kostka, ne vanička
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce cukru
- 1 vaječný žloutek
- 2 lžíce rozinek
- lžička rumu
Postup
V misce utřete máslo se žloutkem a cukrem, který se musí zcela rozpustit. Směs se pak důkladně promíchá s tvarohem a nakonec se přidají rozinky, namočené v rumu.
Tvarohová náplň s pudinkem
Suroviny
- 2 balení tvarohu – kostka, ne vanička
- 40 gramů másla
- 2 vaječné žloutky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 2 lžíce prášku vanilkového pudinku
- rozinky
Postup
Změklé máslo, žloutky a vanilkový cukr utřete v misce do hladké směsi a pak smícháte s tvarohem. Podle potřeby přimícháte vanilkový pudink tak, aby náplň měla správnou hustotu a nakonec přidáte rozinky.