Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Příprava

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Aby se jídlo v mikrovlnné troubě nevysušilo

Před samotným ohříváním jídla v mikrovlnné troubě jídlo lehce pokapeme vodou. Jídlo poté není vysušené a chutná čerstvě.

Aby se jíška nesrazila

Když připravujeme jíšku, stačí do ní přidat trochu soli. Jíška se nesrazí a bude krásně hladká.

Aby se slanina při pečení nekroutila

Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.

Anglická slanina místo šunkovému salámu

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.

Bábovka z mikrovlnky

V případě, že pospícháte, upečte bábovku v mikrovlnné troubě. Na webu naleznete spoustu receptů a rovněž ušetříte za energii.

Banány jako čerstvé

Aby se nestalo, že banány budou brzo hnědé, zakapeme je citronovou šťávou.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Bělostná poleva díky mléku

Rozmíchejte moučkový cukr v mléce, poleva bude lesklá a krásně bílá.

Bramborák s rumem a strouhanými houskami

Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.

Bramboráky jako od babičky

Pokud máte rádi bramboráky, přidejte do těsta trochu tvarohu, ohromí vás křupavost spolu s lahodnou chutí.

Brambory na salát

Při přípravě brambor na salát je nekrájíme na příliš tenké plátky, aby se nerozpadaly.

Buchty budou vláčnější

Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.

Čaj plný ovocné chuti

Máte rádi zelený čaj s ovocným přídavkem? Sáhněte po medu s kombinací daného ovoce, jež je obsaženo v medu. Překvapí vás výrazná chuť plná ovocných plodů.

Celistvá stouhanka

Strouhanka nebude z řízků opadávat, když přidáte před obalováním do vajec pár kapek oleje.

Černý čaj a bylinky

Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.

Česneková pomazánka

Máte rádi jednohubky? Připravte si domácí česnekovou pomazánku. Sýr smíchejte s máslem, přidejte prolisovaný česnek, pepř a sůl. Přizdobte zavařenou okurkou a čabajkou.

Chutná a křupavá drobenka

Drobenka může být i křupavá, pokud do ní přidáte trochu müsli.

Chutná bábovka díky kokosu

Plech nevysypte moukou, ale strouhaným kokosem. Mouučník bude vážně chutnat skvěle.

Chutná drobenka

Obohaťte standartní drobenku trochou medu, vaše koláče budou vskutku křupavější.

Chutná hovězí játra

Hovězí či vepřová játra namočte před tepelnou úpravou do smetany, a to alespoň na hodinu či na dvě.

Chutná maková náplň

Maková náplň bude chutná, pokud do ní přidáte jablečná povidla.

Chutné brambory s máslem a pažitkou

Nemáte čas dělat bramborovou kaši, rozmačkejte brambory s máslem a trochou pažitky.

Chutnější karbanátky

Přejete si šťavnatější karbanátky? Přidáním dvou kusů vařené nastrouhané mrkve do 1kg mletého masa toho jistě docílíte.

Chutné slané chuťovky

Vezměte listové těsto, nakrájejte je na malé plátky, posypte semínky, posolte a dejte péct.

Chutný čaj

Pokud máte dojem, že ovocný čaj je i po přidání cukru bez chuti, volte sirup, který dá čaji tu pravou ovocnou chuť.

Chutný perník díky čaji

Pro zlepšení samotné chuti tradičního perníku do něj místo mléka vlijte uvařený čaj.

Chytře a rychle na mladý hrášek

Jestli vám vadí vyloupávat mladý hrášek z lusků, pak je tu skvělý způsob. Pokud chcete ušetřit čas, stačí hrášek povařit. Malé kuličky vyplují na hladinu, pak už stačí jen hrášek vylovit sítkem.

Chytře na smažený sýr

Jestliže se chystáte smažit sýr, obalte jej šunkou. Má to hned dvě výhody, nevyteče vám sýr a šunka zvýrazní jeho samotnou chuť.

Cibule na kostičky bez zbytečných slz

Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.

1 2 3 4 7 9 12
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist