- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
VařeníBělostný vařený květák
Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.
Brambory se nerozvaří díky máslu
Brambory se nerozvaří, když je budete vařit ve vodě, do které přidáte kousek másla.
Černý čaj a bylinky
Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.
Chutná polévka
Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.
Chuť vývaru bude lepší
Pokud k masu na polévku přidáme morkové kosti, nejdříve je 10 minut pečeme v troubě na nejvyšší teplotě.
Chytře a rychle na mladý hrášek
Jestli vám vadí vyloupávat mladý hrášek z lusků, pak je tu skvělý způsob. Pokud chcete ušetřit čas, stačí hrášek povařit. Malé kuličky vyplují na hladinu, pak už stačí jen hrášek vylovit sítkem.
Citron na bílou rýži
Rýže je sama od sebe vždy nažloutlá, což nevypadá zrovna nejlépe. Při vaření přidejte do vody pár kapek citronu. Efekt vás mile překvapí.
Citron proti zápachu květáku
Budete vařit květák k obědu? Přidejte do vařící vody kapku citronu, typický zápach bude pryč.
Čočková polévka
Zbyla vám od obědu čočka, uvařte z ní polévku. Rozhodně ji skvěle zužitkujete.
Co se zbylou omeletou?
Zbyla vám slaná omeleta a nevíte kam s ní? Přidejte ji do polévky ze sáčku, bude chutnat báječně a zasytí.
Co s připálenou rýží?
Připálila se vám rýže? Nevyhazujte ji, přiložte na ni plátek chleba.
Domácí americké brambory: Snadno a rychle
Abyste měli domácí americké brambory dříve uvařené, předvařte je a poté je dejte péct do trouby.
Domácí čokoláda
Domácí čokoládu si můžete za pomoci másla, 5 kostek cukru a trochu vody připravit všichni. Rozehřejte máslo, přidejte cukr, kakao a podle potřeby i vodu. Dejte ztuhnout do lednice, poté vyjměte a rozehřejte.
Elektrický sporák
Vyčkáte si delší dobu než se zahřeje, avšak jeho čas funkčnosti je mnohem delší než u plynových a jiných sporáků.
Guláš plný chuti
Guláš bude lahodnější, když budete maso dusit i s trochou rozřezaných jater.
Guláš plný chuti, díky skvělému nápadu
Uvařte pravý gulášek, jaký už vaše rodina hodně dlouho neměla. Kupte kvalitní hovězí maso. Vezměte cibuli, pálivou papriku a nebojte se jí trochu přidat. Hovězí maso nechte delší chvilku na cibulce, ale ať z něj neunikne příliš šťávy.
I starší mrkev může skvěle chutnat
Starší mrkev mívá „mdlejší“ chuť, a proto ji můžete vylepšit tím, že ji budete vařit v čerstvé šťávě z pomerančů, kterou zakápnete trochou oleje.
Jak nahradit smetanu
Nemáte smetanu na vaření? Použijte sušené mléko, které udělejte mnohem hustší.
Jak na přesolenou polévku
Přesolila jste polévku? Dejte do ní vařit plátky brambor.
Jak na spálené mléko?
Spálili jste mléko a nevíte co dál? Nalijte do hrnce vodu a přidejte cibuli. Mléko bude plavat na povrchu.
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu