Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Drůbež

Jak naplnit drůběž

Drůbež plňte nádivkou, které je dostatečně vychladlá. Uvidíte, že to půjde rychle!

Jak ochutit kuře bez kořenící směsi?

Chystáte se péct kuře a nemáte kořenící směs? Nevadí, poradíte si s kousky másla, česneku, celého pepře a nového koření.

Jak poznáte dobře upečenou drůbež?

Dobře propečenou drůbež rozpoznáte podle vytékající šťávy a bezproblémového oddělení od kosti.

Jak udit drůběž

Pokud se chystáte udit kuře, přidejte na pečínku anglickou slaninu. Maso bude šťavnaté.

Jak upéct drůbež?

Kuřecí maso a drůbež pečte raději na roštu, aby přebytečný tuk mohl odtékat.

Krájení masa

Pečené maso nezapomeňte krájet cca 15 minut po upečení, jinak by z masa vytekla šťáva.

Křupavá kuřecí kůže

Aby mělo pečené kuře krásně křupavou kůžičku, potíráme kuře při pečení směsí piva s medem. Nemusíme se bát, že by kuře mělo nasládlou či nahořklou chuť.

Křupavá kůrka husí pečeni

Křupavější kůrky u husí pečeně dosáhnete tak, když husu přes noc namočíte do mléka.

Křupavá kůrka kuřete

Potřete občas při pečení kuře černým pivem.

Kuřecí špízy

Máte rádi špízy? Připravte si je také z kuřecího masa, postupujte jak jste zvyklí. Budou chutnat skvěle.

Kuře přímo křupavounké

Kůrka kuřete může být křupavá, pokud ji při pečení potřete medem.

Lahodné husí maso

Husí maso bude daleko jemnější, když je den předem nasolíme, okmínujeme a necháme uležet.

Lahodné smažené pokrmy

Přidejte do trojobalu při obalování řízků likér či koňak. Strouhanka se lépe přichytne a chuť bude znamenitá.

Lehká večeře

Lehké saláty jsou skvělou večeří. Připravte si jeden těstovinový. Vezměte sýr, mozarellu nebo balkán a několik druhů zeleniny pro pestrost. Kdo se neobejde bez masa, nechť si opraží kousky kuřecího. Vše spojte bílým jogurtem nebo majonézou.

Maso drůbeží naprosto bez tuku

Z drůbeže před pečením odkrojte tukovou část. Maso bude chutnat nejen skvěle, ale zároveň se sníží obsah cholesterolu.

Mikrovlnky: Už jste v nich pekli?

Použijte mikrovlnou troubu i na grilování a pečení. Jsou rychlejší a snadnější. Bude si moct upéci vaše kuřátko a zároveň ušetříte spoustu energie.

Nepříliš tučná pečená husa

Dbejte na to, abyste při pečení propichovali pouze kůži (hlavně mezi stehny, tělem a křídly), pokud budete bodat až do masa, pak vyteče i šťáva a pečeně bude celkově sušší.

Pár rad při pečení husy

Při pečení husu podlévejte teplou vodou. Nezapomeňte však také vybírat tuk, který se vám v pekáčku hromadí.

Plnění kuřete nádivkou

Předtím než začnete plnit syrové kuře nádivkou, nechte nádivku důkladně vychladnout. Jedině tak zůstane vcelku a nemazlavá.

Přidejte do strouhanky při obalování řízků kokos

Zvýrazněte chuť smažených řízků kokosem, exotická chuť bude příjemnou změnou.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist