Jednoduchý recept

Timbala s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14079

Ingredience

500 g Jahody zahradní
1 ks Limetka
1 ks Máta
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
4% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Timbala s jahodami postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody necháme okapat, 150 g odložíme stranou a zbylé rozmělníme, protřeme sítem.

2

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji, rozpustíme a vmícháme do jahodového pyré. Vymažeme 4 formičky, každou naplníme trochou pyré a dáme do chladničky.

3

Zbylé pyré chladíme, dokud nezačne želírovat. Poté vmícháme ušlehanou smetanu, směs rozdělíme do formiček a dáme chladit na 3 hodiny.

4

Formičky krátce postavíme do horké vody, obsah vyklopíme na talířky a dezert ozdobíme plátky jahod pokapanými limetkovou šťávou a lístky máty.

Poznámka

Sevírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept