Recept

Sněžné kopce se zmrzlinovým středem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1759

Ingredience

225 g Cukr krupice
200 g Džem višňový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
85 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Sherry brandy
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
500 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 543kJ
39% Sacharidy 142 g
69% Tuky 52 g
10% Sodík 193 mg
35% Bílkoviny 19 g

Sněžné kopce se zmrzlinovým středem postup přípravy receptu:

1

Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.

2

Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.

3

Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.

4

Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.

5

Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.

Poznámka

Griotku můžeme nahradit třešňovou pálenkou. Bílek má výborné tepelněizolační vlastnosti, díky němu se zmrzlina uvnitř kopců nerozteče. Na dezert používáme jen ty nejkvalitnější suroviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept