Rytířská lahůdka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rytířská lahůdka
Rytířská lahůdka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19957 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
50 g | Chléb pšeničný (bílý) |
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
150 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Majonéza |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,3 ks | Salát hlávkový |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 92,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Majonéza, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka vys. peč., Salát hlávkový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rytířská lahůdka postup přípravy receptu:
1 | Menší kulatý bílý chléb nebo velkou žemli podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, aby se obě poloviny daly rozevřít, ačkoli zůstaly spojené. Jednu polovinu potřeme hořčicí, druhou majonézou. Na půlku s hořčicí položíme listy salátu, na něj navršíme na tenké plátky pečeného hovězího roštěnce (rostbífu). Maso posypeme čerstvou nakrájenou cibulí nebo cibulí sušenou, navrch položíme plátky ementálu a posypeme paprikou. Sendvič (stále otevřený) dáme nakrátko zapéct do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, sendvič vyndáme, sevřeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.