Recept

Větrníky s krémem a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22191

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 ml Likér čokoládový
75 g Mouka polohrubá
60 ml Smetana 12% (konzumní)
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 ml Tuk rostlinný
3 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
230 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 435kJ
17% Sacharidy 61 g
77% Tuky 58 g
9% Sodík 189 mg
21% Bílkoviny 12 g

Větrníky s krémem a čokoládou postup přípravy receptu:

1

V hrnci necháme rozpustit tuk se šálkem vody. Pak kastrůlek sundáme z plamene a přidáme mouku. Vrátíme ho tam a mícháme, dokud ze směsi nevznikne těsto.

2

Do těsta přidáme vejce a směs pomocí lžíce dáme na vymazaný pokropený plech.

3

Větrníky pečeme asi deset minut, pak snížíme teplotu na 180 stupňů C a pečeme dalších třicet minut. Větrníky poté propíchneme, aby utekla pára, a necháme je vychladnout.

4

Ušleháme šlehačku, cukr a likér. Vzniklý krém potom mažeme na jednu stranu jednoho větrníčku a přiklápíme ji druhým. Poté je poléváme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept