Pomeranče z marcipánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomeranče z marcipánu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25007 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
6 ks | Hřebíček |
125 g | Marcipánová hmota surová |
0,5 kávová lžička | Potravinářská barva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 342,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomeranče z marcipánu postup přípravy receptu:
1 | Marcipán promícháme s oranžovou potravinářskou barvou. Vždy asi 25g vyválíme do kuličky a oválíme na struhadle s malými hvězdicovitými otvory - vznikne tak struktura pomerančové kůry. |
2 | Do každého pomeranče zapíchneme hřebíček a příborovým nožem vymáčkneme zářezy jako u stopky skutečného pomeranče. |
3 | Podáváme v papírových košíčcích. |
Poznámka
Podobně můžeme připravit i jiné marcipánové ovoce.