Pudink s rýží a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink s rýží a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29948 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
144 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
40 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,8 šálek | Rýže jasmínová |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 šálek | Smetana sladká 12% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 317,4mg |
Draslík | 345,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Rýže jasmínová, Smetana 33% (šlehačka), Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink s rýží a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky. |
2 | Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky. |
3 | Pudink podáváme spolu s omáčkou. |