Maminčiny zázvorky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maminčiny zázvorky
Maminčiny zázvorky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 31731 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
160 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 88,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maminčiny zázvorky postup přípravy receptu:
1 | V míse si vyšleháme práškový cukr s vejcem a citronovou šťávou. Přimícháme hladkou mouku, 1 lžíci mletého zázvoru a v míse důkladně propracujeme všechny suroviny. Vypracované vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a odložíme na 2-3 hodiny do chladna. |
2 | Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na placku o síle 3-4 mm. Formičkami vykrajujeme různé tvary. |
3 | Vykrojené zázvorky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a nejlépe přes noc je odložíme do chladnější místnosti. |
4 | Druhý den si předehřejeme troubu na 220 °C. Zázvorky pečeme dozlatova přibližně 5-8 minut, podle typu trouby. Hotové zázvorky mají lehce narůžovělý okraj. Nesmíme je v troubě nechat déle, o chvíli později by ztmavly a připálily by se. |
5 | Upečené zázvorky necháme vychladnout a odložíme do papírové krabice nebo dózy. Uskladníme je v chladnější spíži. Zázvorky změknou přibližně za 2 týdny. |