Skotská káva flambovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotská káva flambovaná
Jednoduchý recept
Skotská káva flambovaná
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 38308 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 hrnek | Káva Espresso |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 dl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
1% Sacharidy 5 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 56 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 461,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva Espresso, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotská káva flambovaná postup přípravy receptu:
1 | Do šálku z varného skla dáme cukr, nalijeme whisky, promícháme, zahřejeme, zapálíme a jakmile bude modrý plamen, zalijeme horkou černou kávou. |
2 | Ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme. |