Hlávkový salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 4084 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
8 ks | Ředkvička |
2 ks | Salát hlávkový |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 135,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 303,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pažitka, Ředkvička, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Hlávky salátu rozebereme, listy omyjeme pod studenou vodou a uložíme na mísu. Posypeme nakrájenými ředkvičkami, nakrájenou pažitkou a na drobno nakrájenými mladými cibulkami. Zlehka smícháme a pokapeme kysanou šlehačkovou smetanou nebo bílým jogurtem. |