Salát z rajčat a brynzy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rajčat a brynzy
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44162 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
150 g | Sýr Brynza |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 970kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 47 mg
17% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 380,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rajčat a brynzy postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, smetanu ochutíme pepřem. |
2 | Do mísy naskládáme rajčata, rozdrobíme na ně Brynzu, posypeme petrželovou natí, přelijeme smetanou. |
Poznámka
Servírujeme studené.