Jednoduchý recept

Máslová čokoládová pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60316

Ingredience

25 g Cukr krupice
55 g Máslo
3 ks Vaječný bílek slepičí
70 g Čokoláda 70% kakao
2 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 950kJ
7% Sacharidy 24 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 102 mg
17% Bílkoviny 9 g

Máslová čokoládová pěna postup přípravy receptu:

1

Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.

2

Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.

3

V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.

4

Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.

5

Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.

6

Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept