Jednoduchý recept

Semifredo s lentilkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61312

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 hrst Kandované ovoce
2 polévková lžíce Lentilky
1 hrst Mandle loupané
40 ml Martell cognac
1 hrst Ořechy vlašské
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 541kJ
12% Sacharidy 42 g
59% Tuky 44 g
3% Sodík 57 mg
14% Bílkoviny 8 g

Semifredo s lentilkami postup přípravy receptu:

1

Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.

2

Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.

3

Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.

4

Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.

5

Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.

6

Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.

Poznámka

Pokud připravujeme dezert pro děti, koňak vynecháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept