Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64483

Ingredience

Voňavé bylinkové mléko
2 polévková lžíce Fialky
100 ml Mléko plnotučné
Těsto
250 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl mořská
4 ks Vejce slepičí
Krém
650 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
Na dochucení a ozdobení
1 hrst Fialky
120 g Naše bio - Extra džem malinový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 538kJ
13% Sacharidy 45 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 35 mg
5% Bílkoviny 3 g

Fialkové cupcakes postup přípravy receptu:

1

Připravíme si voňavé bylinkové mléko: do kastrólku nalijeme 100ml mléka a dáme ho vařit. Omyté fialky vložíme do mléka. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout, pak fialkové mléko scedíme.

2

Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy pro 12kusů mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.

3

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, přimícháme špetku soli, kypřící prášek, jedlou sodu, 40ml fialkové mléko a cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.

4

Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

5

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.

6

Připravíme si krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky nalijeme 40ml fialkového mléka.

7

V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání (3-5 minut) budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích voňavé mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, do středu košíčků si tenkou hůlkou uděláme otvory, naplníme je malinovým džemem, nazdobíme krémem, živými květy fialek a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept