Calaprtky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Calaprtky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64756 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
240 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na plnění | |
---|---|
100 g | Marmeláda rybízová |
Na polevu | |
100 g | Čokoláda bílá |
100 g | Čokoláda na vaření |
50 ml | Mléko polotučné |
50 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 224,4mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 220,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Čokoláda bílá, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Marmeláda rybízová, Čokoláda na vaření, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Calaprtky postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Všechny suroviny na těsto v míse zpracujeme. Poté na vále vypracujeme hladké nelepivé těsto, z kterého vykrajujeme různé tvary. |
3 | V předehřáté troubě pečeme dozlatova. |
4 | V dvou kastrůlcích rozpustíme a vymícháme dohladka bílou a hnědou čokoládu s 25 ml mléka a 25 g tuku. |
5 | Vždy dva stejné tvary slepíme marmeládou. Poté placičky polijeme hnědou čokoládou a bílou čokoládou děláme vzory (můžeme polovinu polít hnědou a druhou polovinu bílou čokoládou). |