• Činnosti
  • Dochucení +
  • Grilování +
  • Jak nakupovat +
  • Jak uchovávat potraviny +
  • Konzervování +
  • Mléčné kvašení +
  • Mražení +
  • Nakládání do alkoholu +
  • Nakládání do octa +
  • Nakládání do oleje +
  • Nakládání do soli +
  • Sušení +
  • Uzení +
  • Zavařování +
  • Ostatní +
  • Pečení +
  • Příprava +
  • Skladování +
  • Úklid, čištění +
  • Vaření +
  • Suroviny
  • Bylinky +
  • Houby +
  • Koření +
  • Luštěniny +
  • Máslo +
  • Maso +
  • Drůbež +
  • Guláše +
  • Hovězí +
  • Mleté +
  • Pečení +
  • Uzeniny +
  • Vepřové +
  • Vnitřnosti +
  • Zvěřina +
  • Mléko +
  • Ořechy +
  • Ovoce +
  • Banány +
  • Citrusy +
  • Drobné ovoce +
  • Hroznové víno +
  • Hrušky +
  • Jablka +
  • Melouny +
  • Ryby a plody +
  • Rýže +
  • Tuky +
  • Vejce +
  • Zelenina +
  • Brambory +
  • Brokolice +
  • Celer +
  • Červená řepa +
  • Česnek +
  • Chřest +
  • Cibule +
  • Cukety +
  • Kedlubna +
  • Křen +
  • Kukuřice +
  • Květák +
  • Lilek +
  • Mrkev +
  • Okurka +
  • Olivy +
  • Papriky +
  • Pórek +
  • Rajčata +
  • Ředkvička +
  • Tykev, dýně +
  • Zelenolisté +
  • Hlávkový salát +
  • Kapusta +
  • Mangold +
  • Rukola +
  • Špenát +
  • Zelí +
Vyprázdnit
1
Vyberte si kategorii pomocí . Vyfiltrujete si tak rady, které vás zajímají.

1 rad

Zobrazit rady
  • MletéX
  • BramboryX
 
 

Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Zelenina, Příprava

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Bramborák s rumem a strouhanými houskami

Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.

Bramboráky jako od babičky

Pokud máte rádi bramboráky, přidejte do těsta trochu tvarohu, ohromí vás křupavost spolu s lahodnou chutí.

Brambory na salát

Při přípravě brambor na salát je nekrájíme na příliš tenké plátky, aby se nerozpadaly.

Buchty budou vláčnější

Buchty budou krásně nadýchané a vláčné, přidáme-li do těsta jeden nastrouhaný vařený brambor.

Česneková pomazánka

Máte rádi jednohubky? Připravte si domácí česnekovou pomazánku. Sýr smíchejte s máslem, přidejte prolisovaný česnek, pepř a sůl. Přizdobte zavařenou okurkou a čabajkou.

Chutné brambory s máslem a pažitkou

Nemáte čas dělat bramborovou kaši, rozmačkejte brambory s máslem a trochou pažitky.

Chutnější karbanátky

Přejete si šťavnatější karbanátky? Přidáním dvou kusů vařené nastrouhané mrkve do 1kg mletého masa toho jistě docílíte.

Cibule na kostičky bez zbytečných slz

Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.

Čím nahradit čerstvé rajčata?

Potřebujete dát rajčata do pokrmu, ale zjistili jste, že doma čerstvá nemáte? Použijte oloupaná rajčata v konzervě.

Co se zbylou čočkou

Zbytek čočky od oběda rozmixujte s pomazánkovým máslem, lžičkou plnotučné hořčice a stroužkem česneku. Připravíte tak nevšední pomazánku.

Domácí americké brambory: Snadno a rychle

Abyste měli domácí americké brambory dříve uvařené, předvařte je a poté je dejte péct do trouby.

Domácí bramborové hranolky

Máte rádi domácí bramborové hranolky? Nasekejte brambory na proužky a osmažte je ve friťáku. Budou chutnat skvěle!

Domácí dressing

Grilujete rádi? Tak pak byste neměli bez tohoto úžasného dressingu. Smíchejte kečup, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a zamíchejte.

Dříve smažená cibule

Aby jste urychlili smažení cibule, jemně ji poprašte moukou a poté dejte péct na rozpálenou pánev. Cibule bude dříve zlatohnědá.

Dušené zelí mnohem jemnější

Zelí bude jemnější, pokud přidáte nastrouhaný brambor.

Fazolky i na lehké způsoby pro vaše trávení

Bojíte se, že vás fazolky budou nadýmat a vy si je nebudete moc dát, když je máte rádi? Udělejte si třeba lehký salát. Zkombinujte fazole s hlávkovým salátem.

Francouzské brambory a la France

Pro lepší chuť skutečné Francie na vašem talíři přidávejte do přípravy francouzských brambor šunku místo slaniny a špeku, na povrch můžete nastrouhat ementál, nivu, čedar a další vybrané sýry.

Hořká cibule

Cibuli přídávejte do pokrmů až naposledy. Nakrájejte ji těsně před použitím. Pokud ji necháte dlouho na vzduchu, zhořkne.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist