- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Činnosti
- Dochucení
- Grilování
- Jak nakupovat
- Jak uchovávat potraviny
- Konzervování
- Mléčné kvašení
- Mražení
- Nakládání do alkoholu
- Nakládání do octa
- Nakládání do oleje
- Nakládání do soli
- Sušení
- Uzení
- Zavařování
- Ostatní
- Pečení
- Příprava
- Skladování
- Úklid, čištění
- Vaření
- Druh pokrmu
- Dorty a moučníky
- Dorty
- Koblihy
- Koláče
- Pečivo
- Knedlíky
- Nápoje
- Omáčky
- Polévky
- Přílohy
- Příprava chleba
- Saláty
- Těsta
- Kynuté
- Listové
- Piškotové
- Třené
- Těstoviny
- Zavářky
- Suroviny
- Bylinky
- Houby
- Koření
- Luštěniny
- Máslo
- Maso
- Drůbež
- Guláše
- Hovězí
- Mleté
- Pečení
- Uzeniny
- Vepřové
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Mléko
- Ořechy
- Ovoce
- Banány
- Citrusy
- Drobné ovoce
- Hroznové víno
- Hrušky
- Jablka
- Melouny
- Ryby a plody
- Rýže
- Tuky
- Vejce
- Zelenina
- Brambory
- Brokolice
- Celer
- Červená řepa
- Česnek
- Chřest
- Cibule
- Cukety
- Kedlubna
- Křen
- Kukuřice
- Květák
- Lilek
- Mrkev
- Okurka
- Olivy
- Papriky
- Pórek
- Rajčata
- Ředkvička
- Tykev, dýně
- Zelenolisté
- Hlávkový salát
- Kapusta
- Mangold
- Rukola
- Špenát
- Zelí
721 rad
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
Vejce, PřípravaČím nahradit vejce?
Potřebujete vajíčka na obalení, do sekané či lívanců a zrovna žádné nemáte? Jedno slepičí vajíčko nahradí důkladně rozšlehaná lžička lněného semínka s třemi lžičkami vody. Směs po pár minutách zhoustne a můžete jí přidat do pokrmů místo vajec.
Dobrá vajíčka
Chcete mít dobře zamíchaná vajíčka? Rozklepněte je zvlášť do hrníčku a míchejte s pepřem, solí a dalšími ingrediencemi.
Jak na chutné domácí knedlíky
Přidejte do těsta pouze žloutky, budete nadšeni jejich chutí.
Jak na povedenou bílkovou polevu
Bílková poleva na zdobení se může povést i vám. Udělejte si ji ze 150g cukru a jednoho bílku, přidejte kapku citrónové šťávy, aby moc netekla.
Jak na zakalený vývar
Syrový bílek vám může být dobrým pomocníkem, pokud se vám stane, že budete mít zakalený vývar.
Jak rychle odstranit skořápku
Skořápku z rozklepnutého vajíčka snadno dostanete pomocí lžíce namočené v oleji.
Kapka citronu - skvělý pomocník
Chcete mít lesklý a chutný bílkový sníh? Přidejte do něj pár kapek čerstvé citronové šťávy.
Krájení vejce
Potřebujete nakrájet vejce natvrdo a nemáte speciální kráječ? Namočte nůž do teplé vody, žloutek bude lehce klouzat po ostří.
Lepší loupaní uvařených vajec
Po uvaření slijte vodu a vejce poházejte v hrnci. Po té přidejte studenou vodu, skořápka bude skoro sama pryč.
Lesklá poleva díky žloutku
Čokoládová poleva bude lesklá, pokud do ní přidáte jeden žloutek.
Loupání vařených vajec
Natvrdo uvařená vejce snáze oloupeme, když skořápku po uvaření naklepeme a teprve potom vejce zchladíme ve studené vodě.
Nahraďte syrová vejce
Čerstvá vejce vás děsí? Nahraďte je trochou medu a uvidíte, že změnu nepoznáte.
Na místo mouky krupice
Máte chuť na vaječný řízek a nemáte dostatek mouky-spolehněte se na krupici. Bude chutnat báječně.
Rýže ala nákyp
Zbyla vám rýže a nevíte, co s ní? Udělejte si nákyp s ovocem a navrch dejte oslazenou bílkovou pěnu. Pochutnejte si i na tak prosté záležitosti.
Skvělý puding díky sněhu
Puding může mít mnohem lepší konzistenci a tvar, pokud do něj přidáte bílky.
Šlehání bílků
Bílky půjdou dobře šlehat, budou-li mít vajíčka pokojovou teplotu.
Smažení i se strouhankou
Přidejte olej do vajíčka při obalování, strouhanka vám při smažení neopadá.
Spotřebujte zbylé těstoviny
Zůstaly vám knedlíky či těstoviny? Opražte na tuku uzeninu, přidejte těstoviny nebo knedlík a zalijte vajíčkem. Dochuťte a podávejte.
Šunkofleky na jiný způsob
Připravte si šunkofleky s uzeným masem a zálivkou. Nastrouhejte na vrch sýr, který máte rádi a zalijte je několika vajíčky s kapkou olivového oleje a kořením. Přidejte například pepř, sůl, oregano, ale i jiné druhy koření podle chuti.
Trhá se vám palačinkové těsto?
Jestliže se vám palačinky trhají, je to velkým množstvím cukru. Přidejte do nich mléko, mouku a vejce.
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu