- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Činnosti
- Dochucení
- Grilování
- Jak nakupovat
- Jak uchovávat potraviny
- Konzervování
- Mléčné kvašení
- Mražení
- Nakládání do alkoholu
- Nakládání do octa
- Nakládání do oleje
- Nakládání do soli
- Sušení
- Uzení
- Zavařování
- Ostatní
- Pečení
- Příprava
- Skladování
- Úklid, čištění
- Vaření
- Druh pokrmu
- Dorty a moučníky
- Dorty
- Koblihy
- Koláče
- Pečivo
- Knedlíky
- Nápoje
- Omáčky
- Polévky
- Přílohy
- Příprava chleba
- Saláty
- Těsta
- Kynuté
- Listové
- Piškotové
- Třené
- Těstoviny
- Zavářky
- Suroviny
- Bylinky
- Houby
- Koření
- Luštěniny
- Máslo
- Maso
- Drůbež
- Guláše
- Hovězí
- Mleté
- Pečení
- Uzeniny
- Vepřové
- Vnitřnosti
- Zvěřina
- Mléko
- Ořechy
- Ovoce
- Banány
- Citrusy
- Drobné ovoce
- Hroznové víno
- Hrušky
- Jablka
- Melouny
- Ryby a plody
- Rýže
- Tuky
- Vejce
- Zelenina
- Brambory
- Brokolice
- Celer
- Červená řepa
- Česnek
- Chřest
- Cibule
- Cukety
- Kedlubna
- Křen
- Kukuřice
- Květák
- Lilek
- Mrkev
- Okurka
- Olivy
- Papriky
- Pórek
- Rajčata
- Ředkvička
- Tykev, dýně
- Zelenolisté
- Hlávkový salát
- Kapusta
- Mangold
- Rukola
- Špenát
- Zelí
721 rad
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
Jak nakupovatAromatické sýry a víno
Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.
Hovězí maso a víno
Nevíte, které víno se nejlépe hodí k hovězímu masu? Spolehněte se na víno červené.
Jak poznat čerstvou rybu?
Jak poznáte čerstvou rybu? Úplně jednoduše. Má lesklé oči a krvavé žábry. Zbavte ji vnitřností a pořádně ji omyjte. Příprava ryby není náročná na čas. Nezapomeňte však, že je potřeba ji více solit. Při servírování na talíř si dejte pozor, aby se vám nerozpadla.
Jak vybrat meloun?
Ne vždy se nám podaří v obchodě koupit zralý meloun. S našimi triky se vám to podaří pokaždé. Cukrový meloun by měl mít silné aroma a meloun vodní je ve zralém stavu charakteristický ovocnou vůní.
Jak zvolit vhodné nápoje k menu
Chystáte slavnostní menu a váháte, jaké alkoholické nápoje zvolit. Pro ženy to může být růžové víno či víno šumivé nebo další jemné a sladké likéry. Pro pány pak whisky, slivovice, víno či pivo.
Kontrola hroznového vína
Jak poznat hroznové víno, které se hodí k nákupu? Vezměte trs hroznů a zatřeste jimi. V případě, že zůstanou na stopkách, kupte je.
Nakupujte "zdravé" ovoce a zeleninu
Při nákupu ovoce a zeleniny dávejte přednost domácím produktům, pořiďte je u místního pěstitele, velmi moderní jsou tzv.bedýnky. Vaše tělo si odpočine od chemie.
Sirup ve skle
Kupujete sirup v plastových láhvích, zkuste změnu a vsaďte raději na balení ve skle. Chuť je daleko lepší.
Složení masa je více než důležité
Pozorně čtěte složení potravin a to také u masných výrobků. Zpozorněte u procentuálního obsahu masa.
Víno k rybám
Nevíte, které víno se hodí k rybám? Spolehněte se na bílé víno.
Kuchařská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu