Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Mražení

Bylinky jako čerstvé

Bylinky budou chutnat jako čerstvé, když je dáte do alobalu a necháte zmrazit.

Čerstvá petrželka každý den

Petrželku nasekáme a napěchujeme do tvořítka na led, zalijeme trochou vody a necháme v mrazničce. Vzniklé ledové kostky petrželky nám vydrží několik týdnů. Stačí vždy odebrat požadované množství a nechat při pokojové teplotě rozmrznout.

Cibule na kostičky bez zbytečných slz

Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.

Co s bílky?

V případě, že vám zbydou bílky, vlijte je do potravinového sáčku a uschovejte do mrazáku. Postačí je rozmrazit a našlehat.

Domácí hranolky z brambor

Máte-li nadbytek brambor, nakrájejte je na proužky a uschovejte v mrazáku. Domácí hranolky budou chutnat úžasně.

Formičky na led mohou posloužit i jinak

Chcete zpestřit párty? Dejte do formiček na led rozpuštěnou čokoládu či kousky ovoce, pak je nechejte zmrazit.

Jak nastrouhat máslo

Aby šlo máslo lépe strouhat, dejte je do mrazáku, až bude zmrzlé, vyndejte a ihned strouhejte.

Jak uchovat droždí

Stává se vám, že často zapomenete zpracovat droždí? Dejte je do mrazáku a zmrazte je!

Jak uchovat křen?

Koupili jste skvělý křen a chcete jej uchovat? Nakrájejte jej na menší kousky a vložte do mrazáku.

Jemnější játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky budou jemnější, připravíme-li je z mražených jater, která nastrouháme na hrubém struhadle. Poté stačí knedlíčky udělat dle běžného postupu.

Když není po ruce forma na led

Jestliže nemůžeme najít formu na led, pomůže nám vnitřní část bonboniéry.

Krájení kandovaného ovoce

Kandované ovoce lépe nakrájíte, když je dáte předtím alespoň na pět minut zmrazit.

Lepší chuť bylinek v polévce

Skvělým pomocníkem v kuchyni vám mohou být plastové obaly. Takové můžete mít od kinder vajíček nebo z automatů na hračky. Do plastového obalu vložte petrželku nebo libeček a dejte do mrazáku. Polévka bude mít zajisté lepší chuť.

Mražení v alobalu

Nebojte se použít a zabalit drůbež, pečivo a jiné kuchařské věci do alobalu, vydrží tak v mrazáku i několik týdnů.

Ořechy zmrazte

Ořechy spolehlivě uschováte v mrazáku. Nemusíte se obávat bakterií nebo přítomnosti hmyzu a jiných škůdců.

Rozmrazování koláčů

Pokud chceme rozmrazit koláče, nikdy je nedáváme například do mikrovlnné trouby, ale necháme samovolně rozmrazit při pokojové teplotě. Jedině tak neztvrdnou a neokorají.

Skladování droždí

Droždí, které jsme nespotřebovali, zabalíme do potravinářské fólie a dáme zamrazit. Droždí se nezkazí a bude hned k dispozici. K rozmrazování droždí nepoužíváme mikrovlnnou troubu, ale necháme je samovolně rozmrazit.

Skladování drůbeže

Čerstvou drůbež můžete mít maximálně 5 až 6 dní v lednici. V mrazáku až 8 měsíců.

Skladujte ořechy

Máte mnoho oloupaných ořechů a bojíte se je skladovat ve spíži. Zamrazte je!

Stále čerstvé pečivo

Chcete mít pečivo stále čerstvé? Dejte je do mrazáku, před podáváním nechte rozmrazit.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist