- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
SkladováníČerstvá pažitka
Čerstvý svazek pažitky důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, poté pažitku obalíme do alobalu a vložíme do lednice. Takto skladovaná pažitka zůstane čerstvá několikanásobně déle.
Čerstvá petrželka každý den
Petrželku nasekáme a napěchujeme do tvořítka na led, zalijeme trochou vody a necháme v mrazničce. Vzniklé ledové kostky petrželky nám vydrží několik týdnů. Stačí vždy odebrat požadované množství a nechat při pokojové teplotě rozmrznout.
Čerstvé maso
Aby maso vydrželo čerstvé i pokud jej nemůžete mít v lednici, vložte maso do octové vody a pevně uzavřete do plastové krabičky či sáčku.
Čerstvý chléb díky jablku
Chléb vám v chlebníku vydrží déle čerstvý, když do něj přidáte rozkrojené jablko.
Cibule bez klíčků
Bojíte se, že vám cibule začne klíčit? Při skladování vložte do boxu, kde ji uchováváte, kus tvrdého chleba nebo housku.
Cibule bez plísní
Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.
Co s bílky?
V případě, že vám zbydou bílky, vlijte je do potravinového sáčku a uschovejte do mrazáku. Postačí je rozmrazit a našlehat.
Co se zbylými feferonkami?
Jestliže nespotřebujeme veškeré feferonky, můžeme je vyskládat do zavařovacích sklenic, které zalijeme octem a důkladně uzavřeme. Takto feferonky uložíme do chladničky, kde vydrží několik týdnů.
Jak skladovat zralé ovoce
Zralé ovoce uskladňujte v lednici, předejdete tak nepříjemným náletům kvasných mušek.
Jak sladovat správně med
Med skladujte v suchých, tmavých a chladných prostorách. Dbejte také na to, aby byl pevně uzavřen, sklenice tak nebude přejímat pachy.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu