Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Vaření

Bělostný vařený květák

Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.

Brambory se nerozvaří díky máslu

Brambory se nerozvaří, když je budete vařit ve vodě, do které přidáte kousek másla.

Černý čaj a bylinky

Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.

Chutná polévka

Nebojte se do mdlých polévek nasypat nejen koření, ale i houby.

Chuť vývaru bude lepší

Pokud k masu na polévku přidáme morkové kosti, nejdříve je 10 minut pečeme v troubě na nejvyšší teplotě.

Chytře a rychle na mladý hrášek

Jestli vám vadí vyloupávat mladý hrášek z lusků, pak je tu skvělý způsob. Pokud chcete ušetřit čas, stačí hrášek povařit. Malé kuličky vyplují na hladinu, pak už stačí jen hrášek vylovit sítkem.

Citron na bílou rýži

Rýže je sama od sebe vždy nažloutlá, což nevypadá zrovna nejlépe. Při vaření přidejte do vody pár kapek citronu. Efekt vás mile překvapí.

Citron proti zápachu květáku

Budete vařit květák k obědu? Přidejte do vařící vody kapku citronu, typický zápach bude pryč.

Čočková polévka

Zbyla vám od obědu čočka, uvařte z ní polévku. Rozhodně ji skvěle zužitkujete.

Co se zbylou omeletou?

Zbyla vám slaná omeleta a nevíte kam s ní? Přidejte ji do polévky ze sáčku, bude chutnat báječně a zasytí.

1 2 3 4 6 8 10
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist