- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
NápojeAromatické sýry a víno
Váháte, které víno skvěle vystihuje sýry? Sáhněte po víně silně aromatickém, dezertním či červeném.
Báječná chuť kávy díky smetaně
Máte rádi jemnou chuť kávy? Místo mléka použijte smetanu, která bude chutnat úžasně.
Čaj plný ovocné chuti
Máte rádi zelený čaj s ovocným přídavkem? Sáhněte po medu s kombinací daného ovoce, jež je obsaženo v medu. Překvapí vás výrazná chuť plná ovocných plodů.
Černý čaj a bylinky
Máte rádi chuť černého čaje nebo earl grey? Nechejte v konvici vyluhovat také jakékoli bylinky, chuť bude opravdu báječná.
Chutný čaj
Pokud máte dojem, že ovocný čaj je i po přidání cukru bez chuti, volte sirup, který dá čaji tu pravou ovocnou chuť.
Chutný perník díky čaji
Pro zlepšení samotné chuti tradičního perníku do něj místo mléka vlijte uvařený čaj.
Co k rozinkám místo rumu?
Nemáte doma rum a potřebujete naložit například rozinky? Místo rumu lze použít třešňový likér.
Co s připáleným hrncem?
Když se hrnec při vaření připálí, stačí do něj nalít trochu coly a dát krátce vařit, poté stačí umýt běžným saponátem.
Dezert a víno
Připravujete menu a nejste si jisti, čím doplnit zákusek či dezert? Nic nezkazíte šumivým vínem či sektem.
Domácí likéry
Nekupujte smetanové likéry či vaječné koňaky, připravte si je doma sami. Na webu naleznete spoustu receptů, výsledek bude mnohem chutnější.
Hovězí maso a víno
Nevíte, které víno se nejlépe hodí k hovězímu masu? Spolehněte se na víno červené.
Jak nahradit rum
Pokud nemáte rádi rum v dezertech a jiných, nahraďte jej amarettem. Budou nádherně vonět.
Jak vrátit chuť šumivému vínu při skladování v lednici
Stalo se vám již někdy, že šumivé víno ztratilo svoji typickou chuť kvůli skladování? Přidejte do něj pár hrozinek.
Jak zjemnit silnou kávu
Uvařili jste si velmi silnou černou kávu? Přijdete do ní trochu tekuté horké čokolády. Zachutná vám.
Jak zvolit vhodné nápoje k menu
Chystáte slavnostní menu a váháte, jaké alkoholické nápoje zvolit. Pro ženy to může být růžové víno či víno šumivé nebo další jemné a sladké likéry. Pro pány pak whisky, slivovice, víno či pivo.
Koblihy jako z pekárny
Přidejte do těsta trochu alkoholu, koblihy budou obratem křehčí a chutnější.
Koňakový banánek
Pokud máte rádi banánky nebo rohlíčky, pak zkuste tuto zvláštní náplň: ušlehejte tuhou šlehačku, do které přidejte trošku vaječného koňaku.
Křupavá kůrka kuřete
Potřete občas při pečení kuře černým pivem.
Lahodné smažené pokrmy
Přidejte do trojobalu při obalování řízků likér či koňak. Strouhanka se lépe přichytne a chuť bude znamenitá.
Lžička v láhvi
Perlivý nápoj v otevřené skleněné lahvi vám nevyprchá, pokud do hrdla madlem dolů vložíte nerezovou lžičku.
Marocký čaj
Čínský čaj dochuťte lístky máty, které zvýrazní chuť čaje. Takový čaj pijí také v Maroku.
Máslový krém s likérem
Chcete naplnit dort máslovým krémem? Přidejte do něj likér nebo kapku rumu. Vydrží déle a bude chutnat skvěle.
Místo ledu dejte zrmzlinu
Rádi si vychutnáváte ledovou kávu či baileys? Zaměňte led za kopeček vanilkové nebo karamelové zmrzliny.
Nerezová lžička proti prasknutí
Chcete nalít kávu do skleničky, ale bojíte se, že sklo praskne? Dejte do ní nejprve nerezovou lžičku, poté zalijte vodou.
Ořechové víno
Věděli jste, že také z ořechových listů můžete vyrobit ořechové víno? Stačí nakrájet mladé ořechové listí.
Pravý černý čaj
Vaříte si rádi pravý černý čaj-použijte čajový sáček na více než jedno použití.
Rozinky plné chuti
Nechutnají vám v koláči rozinky namočené v rumu? Vsaďte na třešňový likér nebo mandlový.
Rumová esence místo rumu
Potřebujete rum a schází vám? Spolehněte se na rumovou či mandlovou esenci.
Rumové rozinky
Dezerty i koláče zvýrazníte díky rozinkám namočeným v rumu.
Sirup ve skle
Kupujete sirup v plastových láhvích, zkuste změnu a vsaďte raději na balení ve skle. Chuť je daleko lepší.
Skvělá chuť kávy díky vanilkovému cukru
Jak zvýraznit chuť kávy? Oslaďte ji vanilkovým cukrem.
Skvělá chuť rajské omáčky
Rajskou omáčku báječně vychutíte pomocí hřebíčku, červeného vína či skořice.
Skvrny od bílého vína
Nedopatřením vám upadla sklenička s bílým vínem na ubrus a vy si lámete hlavu co teď s tím? Bílé víno zmizí díky vařícímu mléku.
Skvrny od červeného vína
Jak na skvrny na koberci od červeného vína? Dejte na skvrnu pánskou pěnu na holení, nechejte chvíli působit, poté ji setřete a skvrnu odstraňte.
Správně uchované víno
Nezapomeňte vína uchovávat naležato. Zátka se tak musí namočit.
Sušené ovoce v moučníku
Pokud nemáte čerstvé ovoce a pečete moučník, použijte sušené. Nechte je nabobtnat v černém čaji, bude chutnat skvěle.
Svařené víno
Milujete atmosféru Vánoc - rozhodně nezapomeňte na tradiční svařené víno. Přidejte aromatickou skořici, osvěžující pomeranč a pozvěte své blízké na báječný a hřejivý šálek. Speciální recepty najdete na webu.
Svařené víno té nejlepší chuti
Nebojte se svařit podle vás mdlé víno, přidejte celou skořici, hřebíček, badyán a oslaďte je třeba medem. Víno bude nejen chutné, ale bude i dobře vypadat. Můžeme doplnit ještě dílkem citrusu.
Usazeniny od čaje a kávy
Usazeniny od černého čaje či silné kávy odstraníte pomocí hmoty z cigaretového popela a kapkou vody.
Uvařte si domácí ledový čaj
Uvařte si oblíbený čaj a dochuťte jej podle vaší chuti. Po vychladnutí jej dejte do lednice, přidat můžete také kostky ledu.
Víno k rybám
Nevíte, které víno se hodí k rybám? Spolehněte se na bílé víno.
Vláčná a nadýchaná míchaná vejce
Míchaná vajíčka budou plná chuti, pokud na jedno vejce přidáte lžíci minerální vody. Vláčnost a nadýchanost se ihned dostaví.
Voňavý jablečný koláč
Před přípravou jablečného koláče nechte nakrájená jablka 30 minut naložená v bílém víně nebo jablečném moštu. Koláč bude krásně vonět.
Vyčistěte si pleť čajem.
Zelený čaj vylouhujte a naneste na kosmetický vatový tampon, vaše pleť se tak skvěle pročistí.
Výrazná chuť kávy
Zvýrazněte chuť podávané kávy. Šlehačku ozdobte špetkou skořice nebo granka.
Zašlé skvrny od kávy
Usazené skrvny od kávy či černého čaje odstraníte vlhkou houbou namočenou v soli.
Zbylé víno
Zbylé víno, které se nespotřebovalo, můžeme nalít do formičky na led a dát zmrazit, poté zmrzlé kostky vysypeme do sáčku a uchováváme v mrazničce. Při potřebě bereme vždy požadované množství, které necháme rozmrazit v pokojové teplotě.
Zmražte víno a dejte je pod maso
Necháte-li zmrazit v tvořítku na led zbytky vína, můžete je pak přidávat pod maso.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu