Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Luštěniny

Chytře a rychle na mladý hrášek

Jestli vám vadí vyloupávat mladý hrášek z lusků, pak je tu skvělý způsob. Pokud chcete ušetřit čas, stačí hrášek povařit. Malé kuličky vyplují na hladinu, pak už stačí jen hrášek vylovit sítkem.

Čočková polévka

Zbyla vám od obědu čočka, uvařte z ní polévku. Rozhodně ji skvěle zužitkujete.

Co se zbylou čočkou

Zbytek čočky od oběda rozmixujte s pomazánkovým máslem, lžičkou plnotučné hořčice a stroužkem česneku. Připravíte tak nevšední pomazánku.

Co se zbylou čočkou?

Zůstala vám v hrnci po obědě čočka? Připravte z ní čočkovou pomazánku. Na webu jistě najdete skvělé tipy, jak ji připravit.

Fazolky i na lehké způsoby pro vaše trávení

Bojíte se, že vás fazolky budou nadýmat a vy si je nebudete moc dát, když je máte rádi? Udělejte si třeba lehký salát. Zkombinujte fazole s hlávkovým salátem.

Jak vařit luštěniny

Luštěniny nikdy nemáčejte v osolené vodě, pak je neuvaříte.

Luštěniny solit až na konec

Veškeré luštěniny vařte v neosolené vodě, luštěniny solte až těsně před uvařením. Luštěniny by totiž nemuseli vůbec změknout.

Luštěniny solte po uvaření

Čočku, hrách či fazole osolte po dovaření. Pokud byste tak neudělali, může se vám přihodit, že je neuvaříte vůbec.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist