Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Uzeniny

Aby se slanina při pečení nekroutila

Slaninu před pečením na několika místech nařízneme, jedině tak se nebude kroutit.

Anglická slanina místo šunkovému salámu

Pokud vám přijde šunkový salám v listovém těstě nevýrazný, spolehněte se na anglickou slaninu.

Francouzské brambory a la France

Pro lepší chuť skutečné Francie na vašem talíři přidávejte do přípravy francouzských brambor šunku místo slaniny a špeku, na povrch můžete nastrouhat ementál, nivu, čedar a další vybrané sýry.

Jak ohřívat uzeniny?

Uzeniny ohřívejte pouze a jenom v páře, budou báječně chutnat. Do vody je raději nedávejte.

Plněné šátečky na mnoho způsobů

Chutnají vám plněné šátečky - naplnit je můžete uzeninou spolu s tvrdým sýrem. Vsadit můžete také na sladkou náplň.

Složení masa je více než důležité

Pozorně čtěte složení potravin a to také u masných výrobků. Zpozorněte u procentuálního obsahu masa.

Spotřebujte zbylé těstoviny

Zůstaly vám knedlíky či těstoviny? Opražte na tuku uzeninu, přidejte těstoviny nebo knedlík a zalijte vajíčkem. Dochuťte a podávejte.

Šunkofleky na jiný způsob

Připravte si šunkofleky s uzeným masem a zálivkou. Nastrouhejte na vrch sýr, který máte rádi a zalijte je několika vajíčky s kapkou olivového oleje a kořením. Přidejte například pepř, sůl, oregano, ale i jiné druhy koření podle chuti.

Už nikdy popraskané jitrnice

Aby jelita a jitrnice při pečení nepopraskaly, dáme je nejprve do horké vody.

Zbyly vám těstoviny?

Pokud vám zůstaly těstoviny, připravte jednoduchou večeři. Na sádle osmažte kostičky slaniny či salámu, poté přidejte těstoviny a chvíli je osmahněte. Rozklepněte vajíčka a dochuťte dle svého.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist