Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Drobné ovoce

Co k rozinkám místo rumu?

Nemáte doma rum a potřebujete naložit například rozinky? Místo rumu lze použít třešňový likér.

Malinová marmeláda plná chuti

Milujete chuť malin, uvařte si z nich marmeládu. Nezapomeňte však na scezení peciček.

Ovoce v moučníku

Aby třešně nebo višně neklesaly na spodek moučníku, obalíme je před vložením do těsta v hrubé mouce.

Ovocný koktejl - skvělá svačina

Umixujte z jahod či banánů ovocný koktejl. Zaženete hlad a pochutnáte si!

Rozinky

Rozinky před vmícháním do těsta nebo do tvarohové hmoty lehce poprášíme polohrubou moukou. Neklesnou při pečení na dno koláče.

Rozinky na mnoho způsobů

Nejste zrovna příznivcem rozinek na koláčích nebo v jiných jídlech? Ochutnejte třeba rozinky v čokoládě nebo je namočte do karamelu.

Rozinky plné chuti

Nechutnají vám v koláči rozinky namočené v rumu? Vsaďte na třešňový likér nebo mandlový.

Rozinky ve slaných salátech

Nebojte se rozinek a dejte je třeba i do slaných salátů. Výsledek je opravdu velmi chutný.

Rumové rozinky

Dezerty i koláče zvýrazníte díky rozinkám namočeným v rumu.

Rychlé odpeckování oliv

Neradi jíte olivy, ze kterých musíte vyndávat pecku? Chytrým pomocníkem vám může být odpeckovač třešní.

 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist