Jednoduchý recept

Mleté maso zapečené s květákem

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Mleté maso zapečené s květákem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60287

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 ks Květák
500 g Maso mleté - mix
50 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 002kJ
3% Sacharidy 11 g
53% Tuky 40 g
4% Sodík 89 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mleté maso zapečené s květákem postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.

2

Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.

3

Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mleté maso zapečené s květákem
Dělala jsem více porcí, tak jsem pekla na pekáčku v troubě. Je to moc príma jídlo které chutnalo všem. Mleté maso po orestování jsem nechala chvilku zchladnout. Pokud je mleté maso tučnějčí, přidala bych jen trochu mléka a smetanu vynechala. Tekutiny jsem potřebovala menší množství, než je uvedeno v receptu. Může se přidat taky trošku solamylu, maso lépe drží. Pekla jsem déle, než uvádí recept.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept