Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Zelenina

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Barva polévek

Na tuku opečená strouhaná mrkev pěkně obarví masové polévky.

Bělostný vařený květák

Přidejte do vařící vody kapku citrónové šťávy, podávaný květák bude opravdu krásně bělostný.

Bramborák s rumem a strouhanými houskami

Vylepšete si bramboráky trochou rumu a nastrouhané housky. Bramborák nebude mastný a překvapí vás křupavou kůrkou.

Bramboráky jako od babičky

Pokud máte rádi bramboráky, přidejte do těsta trochu tvarohu, ohromí vás křupavost spolu s lahodnou chutí.

Bramborová kaše s přídavkem křenu

Pro speciální chuť bramborové kaše je třeba, abyste do ní přidali trošku hořčice a nastrouhaného křenu.

Bramborové placky jinak

Bramborové placky jsou pochoutka, kterou známe všichni. Zkuste si je udělat jinak a to v přístroji na vafle.

Bramborové placky různých tvarů

Chcete potěšit vaše malé děti? Udělejte jim z bramborového těsta na knedlíky placky. Tvary jsou skutečně na vaší fantazii. Uvidíte, že děti snědí mnohem více a ještě k tomu budou spokojené.

Brambory na salát

Při přípravě brambor na salát je nekrájíme na příliš tenké plátky, aby se nerozpadaly.

Brambory se nerozvaří díky máslu

Brambory se nerozvaří, když je budete vařit ve vodě, do které přidáte kousek másla.

1 2 3 4 7 9 12
 

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist