Kuchařův rádce

Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.

Rady z:

Cibule

Aby nám při krájení cibule neslzely oči

Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.

Cibule bez klíčků

Bojíte se, že vám cibule začne klíčit? Při skladování vložte do boxu, kde ji uchováváte, kus tvrdého chleba nebo housku.

Cibule bez plísní

Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.

Cibule na kostičky bez zbytečných slz

Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.

Domácí dressing

Grilujete rádi? Tak pak byste neměli bez tohoto úžasného dressingu. Smíchejte kečup, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a zamíchejte.

Dříve smažená cibule

Aby jste urychlili smažení cibule, jemně ji poprašte moukou a poté dejte péct na rozpálenou pánev. Cibule bude dříve zlatohnědá.

Hořká cibule

Cibuli přídávejte do pokrmů až naposledy. Nakrájejte ji těsně před použitím. Pokud ji necháte dlouho na vzduchu, zhořkne.

Krájení cibule bez slz

Jak krájet cibuli, aniž by vám tekly slzy? Dejte si do pusy krajíc chleba či nerezovou lžičku.

Krájení cibule bez slz

Krájíte cibuli a přes slzy nevidíte? Opláchněte hlavičku cibule proudem vody.

Lehce pikantní bramborák

Pikantnější chuť bramboráku dodá osmažená cibulka, nikoliv syrová.

Skladování cibule

Cibule se nejlépe skladuje zavěšená. Při zavěšení si můžeme pomoci punčochou, každou paličku cibule zauzlujeme a punčochu zavěsíme.

Snadnější loupání cibule a česneku

Jestli chcete, aby vám šlo loupání česneku a cibule lépe, nezapomeňte je předtím namočit do studené vody.

Vařte celou cibuli

Plánujete dělat omáčku nebo polévku, do které patří při vaření celá cibule? Oloupejte ji tak, abyste sloupli jenom první a špinavější vrstvu a odkrojte pouze hořejší nať. Poté omyjte a vložte do hrnce. Uvidíte, že se celá nesloupne.

Zlatá cibulka

Připálení nadrobno nasekané cibulky zabráníme, když ji syrovou obalíme v mouce.

Zlatý nádech cibule

Zlatého nádechu cibule docílíte tím, že ji před tepelnou úpravou ponoříte do mléka.

počet položek na stránku

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist