- Úvod
- Recepty
- Kuchařky
- Meníčka a jídelníčky
- Gastrorádce
- Kuchařská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Zbožíznalství
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
- Cukrářská škola
Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
- Kuchařův rádce
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
- Gastroslovník
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
- Kuchařská škola
- Články Silvestrovské pohoštění…
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
- Komunita
- E-shop
- + Přidat recept
- Milujivaření.cz/
- /
- Kuchařův rádce
Kuchařův rádce
Nabízíme vám nejrůznější rady, tipy a triky, kterými si usnadníte vaření. Jsou od předních kuchařů minulosti i současnosti, ale také od laiků. Všechny byly vyzkoušeny v praxi a fungují! Ušetříte s nimi nejen čas, ale v mnoha případech i finance, a váš pobyt v kuchyni se stane víc zábavou, než nutností.
Rady z:
CibuleAby nám při krájení cibule neslzely oči
Aby se nám při krájení cibule nespustily slzy, namočíme prkénko do vody a poté na něm cibuli krájíme.
Cibule bez klíčků
Bojíte se, že vám cibule začne klíčit? Při skladování vložte do boxu, kde ji uchováváte, kus tvrdého chleba nebo housku.
Cibule bez plísní
Aby cibule neplesnivěla a zůstala jí pořád skvělá chuť. Stačí, když ji před tím, než ji vložíte do lednice, pomažete máslem nebo olejem a dáte do alobalu.
Cibule na kostičky bez zbytečných slz
Aby vám neslzely oči, dejte cibuli na chvíli do mrazáku.
Domácí dressing
Grilujete rádi? Tak pak byste neměli bez tohoto úžasného dressingu. Smíchejte kečup, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a zamíchejte.
Dříve smažená cibule
Aby jste urychlili smažení cibule, jemně ji poprašte moukou a poté dejte péct na rozpálenou pánev. Cibule bude dříve zlatohnědá.
Hořká cibule
Cibuli přídávejte do pokrmů až naposledy. Nakrájejte ji těsně před použitím. Pokud ji necháte dlouho na vzduchu, zhořkne.
Krájení cibule bez slz
Jak krájet cibuli, aniž by vám tekly slzy? Dejte si do pusy krajíc chleba či nerezovou lžičku.
Krájení cibule bez slz
Krájíte cibuli a přes slzy nevidíte? Opláchněte hlavičku cibule proudem vody.
Lehce pikantní bramborák
Pikantnější chuť bramboráku dodá osmažená cibulka, nikoliv syrová.
Skladování cibule
Cibule se nejlépe skladuje zavěšená. Při zavěšení si můžeme pomoci punčochou, každou paličku cibule zauzlujeme a punčochu zavěsíme.
Snadnější loupání cibule a česneku
Jestli chcete, aby vám šlo loupání česneku a cibule lépe, nezapomeňte je předtím namočit do studené vody.
Vařte celou cibuli
Plánujete dělat omáčku nebo polévku, do které patří při vaření celá cibule? Oloupejte ji tak, abyste sloupli jenom první a špinavější vrstvu a odkrojte pouze hořejší nať. Poté omyjte a vložte do hrnce. Uvidíte, že se celá nesloupne.
Zlatá cibulka
Připálení nadrobno nasekané cibulky zabráníme, když ji syrovou obalíme v mouce.
Zlatý nádech cibule
Zlatého nádechu cibule docílíte tím, že ji před tepelnou úpravou ponoříte do mléka.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
vstoupitKuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android Mobilní verze webu