Maltézská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maltézská omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10011 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
250 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Šunka dušená |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 325,0mg |
Draslík | 316,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,1mg |
Vitamín E | 29,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maltézská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Majonézu ochutíme šťávou z citrusů a kořením. Přimícháme ušlehanou smetanu a na jemné nudličky nakrájenou šunku. |
2 | Omáčku podáváme vychlazenou ke studenému bílému masu nebo ke studenému chřestu. |