Rybízová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10810 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Džem rybízový |
100 g | Marmeláda rybízová |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,7mg |
Vláknina | 13,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová pěna postup přípravy receptu:
1 | Ke 2 bílkům přidáme polovinu cukru, marmeládu a citronovou šťávu. Vše vymícháme na hustý krém. |
2 | Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a znovu vyšleháme. Sníh zlehka přimícháme k marmeládovému krému. |
3 | Hotovou pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme rybízem. |