Banán dušený v griotce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banán dušený v griotce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12224 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Banány |
2 ks | Cukr kostkový |
0,3 dl | Kompot jahodový |
0,2 dl | Likér třešňový |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 741,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Kompot jahodový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Likér třešňový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banán dušený v griotce postup přípravy receptu:
1 | Máslo, šťávu z jahodového kompotu, cukr a třešňový likér prohřejeme. |
2 | Do vzniklé omáčky vložíme oloupaný, napůl překrojený banán a chvíli podusíme. |
3 | Dezert podáváme teplý. |
Poznámka
Ke porci můžeme přidat kopeček vanilkové nebo jahodové zmrzliny.