Reveňová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňová pěna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14438 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
250 g | Reveň (Rebarbora) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňová pěna postup přípravy receptu:
1 | Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši. |
3 | Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty. |
Poznámka
Servírujeme studené.