Karamelizované pomeranče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizované pomeranče
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14555 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
4 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 363,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizované pomeranče postup přípravy receptu:
1 | Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ostatní pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Proužky kůry necháme okapat a usušit. |
2 | V hlubší pánvi smícháme cukr a 340 ml vody. Na středním plameni vaříme, až se cukr rozpustí. Usušené proužky přidáme na pánev. |
3 | Sirup vaříme odkrytý asi 10 minut, až budou proužky lesklé, vyndáme na naolejovaný talíř. Pánev vrátíme na oheň a vaříme do zlatohnědé barvy. Odstavíme, přilijeme zbytek vody, vrátíme na oheň a vaříme, až se cukr rozpustí. Odstavíme a přimícháme brandy. |
4 | Plátky pomeranče rozmístíme na mísu a polijeme vychladlým sirupem. Pomerančové proužky položíme navrch a necháme několik hodin nebo přes noc v lednici. |
Poznámka
Servírujeme studené. Z pomerančů je nutné odstranit bílou dužinu, jinak pokrm zhořkne.