Hrušky v červeném víně s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v červeném víně s krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14666 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Hřebíček |
4 ks | Hrušky |
100 g | Jogurt bílý |
125 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Pistácie |
1 ks | Skořice celá |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 41,1mg |
Draslík | 365,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Hrušky, Jogurt bílý, Med včelí, Pistácie, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v červeném víně s krémem postup přípravy receptu:
1 | Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. |
2 | Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme. |
3 | Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme. |
4 | Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi. |
Poznámka
Pistácie můžeme nahradit mandlemi nebo jinými ořechy.