Recept

Mexický čokoládový pudink

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14735

Ingredience

0,5 ks Citrony
120 g Cukr krupice
280 ml Mléko plnotučné
1 ks Skořice celá
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
60 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
15% Sacharidy 53 g
19% Tuky 14 g
3% Sodík 53 mg
17% Bílkoviny 9 g

Mexický čokoládový pudink postup přípravy receptu:

1

Smícháme 120 g cukru, vodu a citronovou šťávu v malém hrnci. Vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nezačne rozpouštět. Hned jak se cukr rozpustí, přivedeme k varu a vaříme, dokud nezezlátne.

2

Nahřejeme 4 pudinkové misky. Hotový karamel nalijeme do misek a rozlijeme po dnu a stranách, necháme vychladnout.

3

Čokoládu nelámeme na kousky a zahřejeme s mlékem a skořicí, mícháme až se čokoláda rozpustí. Ušleháme celá vejce a žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, postupně zašleháme čokoládové mléko, skořici vyndáme. Hotový čokoládový krém vlijeme do misek a vložíme do pekáče s teplou vodou. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, dokud pudink nezačne uprostřed tuhnout.

4

Vychladíme při pokojové teplotě a dáme na několik hodin nejlépe však přes noc do lednice. Hotový pudink opatrně uvolníme z misky a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ořechy nebo ovocem.

Poznámka

Krém se nesmí převařit, jinak vytvoří na povrchu škraloup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept