Slatko z višní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slatko z višní
Jednoduchý recept
Slatko z višní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16148 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1250 g | Cukr krupice |
1000 g | Višně |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
88% Kalorie 1,732 kcal
Kilojoule 7 246kJ
95% Sacharidy 343 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
4% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 343g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 438,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Slatko z višní postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, vypeckujeme a vsypeme do teflonového kastrolu. Zasypeme je cukrem, přilijeme vodu a zvolna ohříváme. |
2 | Když se všechen cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a necháme stát, aby višně pustily šťávu. Potom znovu povaříme a ještě horké slatko rozdělíme do malých skleniček. |