Fettuccine s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s lososem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16521 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fettuccine |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 123,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s lososem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci při mírné teplotě zahřejeme smetanu, máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 10 minut, až smetana trochu zhoustne. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, čerstvé nudle jsou hotové dřív, proto je dáme vařit až ke konci vaření. |
3 | Omáčku osolíme a odstavíme. Plátky uzeného lososa nakrájíme na nudličky a spolu s nasekaným koprem a nastrouhaným parmazánem je dáme do omáčky a opepříme. |
4 | Nudle necháme okapat, dáme je na mísu nebo na talíře, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme. |
Poznámka
Nudle použijeme pokud možno zelené. Čerstvých nudlí bude potřeba až 750 g.