Mandlové flameri - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové flameri
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16828 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
3 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mandle |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 355,3mg |
Draslík | 430,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové flameri postup přípravy receptu:
1 | Podle základního receptu připravíme vanilkové flameri, do vařícího mléka však místo škrobu přidáme mleté mandle a smetanu. |
2 | Flameri ochutíme 2-3 lžícemi amaretta nebo ořechového likéru. Krátce povaříme a odstavíme z plotny. Přidáme žloutek a sníh, vše dobře prošleháme a nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. |
3 | Necháme vychladnout a vyklopíme na mísu. Ihned podáváme. |