Teplá čokoládová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá čokoládová omáčka
Teplá čokoládová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17683 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
300 g | Cukr krupice |
15 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce | Sirup Golden |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 90,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 199,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá čokoládová omáčka postup přípravy receptu:
1 | V teflonové pánvi nebo rendlíku na středním plameni přivedeme k varu za stálého míchání první 4 přísady. Můžeme využít teploměru na cukr a vařit směs za občasného promíchání až dosáhne teploty 109 °C nebo až cukr tvoří nitky. |
2 | Pánev odstavíme z plotny, vmícháme máslo a trest. |
Poznámka
Teplou omáčkou polijeme vanilkovou zmrzlinu nebo zapékané hrušky.