Sendvičový dort Viktorie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvičový dort Viktorie
Sendvičový dort Viktorie
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17695 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 236,5mg |
Draslík | 156,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvičový dort Viktorie postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse utřeme do pěny máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. |
2 | Těsto rozdělíme do dvou forem o průměru 18 cm s rovnými stěnami, vyložené papírem na pečení. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut. Oba korpusy vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. |
Poznámka
Dort slepujeme zavařeninou, tavrohovým krémem nebo šlehačkou. Zdobíme dle vlastní fantazie.